Zoek je een WordPress theme die voor jouw website het beste toepasbaar is? En bij voorkeur zonder iets te betalen? Dan zit je hier goed! Wij van Ferbis Online Marketing hebben een lijst opgesteld van de tien beste gratis WordPress themes. Het is belangrijk om een theme uit te kiezen die voor jou en je onderneming het beste werken. De uitstraling van je website is wat bezoekers onthouden en uiteindelijk de doorslaggevende factor kan zijn bij een aankoop of samenwerking. Dat gezegd te hebben, volgt hier een overzicht van de tien beste gratis WordPress themes.

Neve

Neve - WordPress thema | WordPress.org Nederlands

Neve is terecht een van mijn persoonlijke favorieten. Deze theme is optimaal voor websites die een professionele en minimalistische uitstraling willen hebben. Het is dus zeer gemakkelijk om hiermee te werken, omdat je niet wordt overspoeld met allemaal onnodige liflafjes tijdens het bouwen van een website. Dat betekent niet dat er weinig mogelijkheden zijn met deze gratis WordPress theme, want Neve biedt genoeg uitbreidingen aan om het design eigen te maken.

Check hier de theme.

Sydney

Sydney | WordPress.org

Sydney is een krachtige gratis WordPress theme die geschikt is voor persoonlijke blogs en zakelijke websites. De tofste features van Sydney zijn de slider op de paginaheaders, de sticky navigatie-menu’s en de doorzichtige menubalk. Met een toegang naar Google Fonts en volle controle over alle kleuren op de website, biedt deze theme meer dan voldoende opties aan om een op-maat-gemaakte website te maken. Daarnaast biedt Sydney veel mogelijkheden voor de responsiveness van je website.

Check hier de theme.

Mesmerize

Mesmerize - WordPress thema | WordPress.org Nederlands

Mesmerize is mijn persoonlijke favoriet op het gebied van creatieve designs. Deze gratis theme biedt oneindig veel mogelijkheden voor verschillende types webdesigns. Je kan ook uit een brede selectie van vooraf gemaakte templates kiezen, die ook weer erg customizable zijn. Dit is erg handig als je creatieve en kleurrijke designs tof vindt om mee te werken. Deze kleurrijke theme biedt daarnaast ook nog veel support voor andere plugins zoals WooCommerce.

Check hier de theme.

Hestia

Hestia - WordPress thema | WordPress.org Nederlands

Om een sterke eerste indruk achter te laten op bezoekers, is Hestia de theme om te kiezen. Als een van de meest populaire gratis WordPress themes biedt het voor bedrijven moderne designs, die voor veel verschillende ondernemingen werken. Daarnaast is deze theme op het gebied van performance en SEO-vriendelijkheid ook een publieksfavoriet. Als je een theme zoekt die een hoge mate van professionaliteit uitstraalt, en daarnaast erg customizable is, zit je veilig als je Hestia gebruikt.

Check hier de theme.

OceanWP

OceanWP - WordPress thema | WordPress.org Nederlands

OceanWP is erg veelzijdig en daarom een van de beste gratis WordPress themes. Deze gratis theme kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden, zoals e-commerce, ondernemingen, blogs, en portfolio’s. Voor webshops in het specifiek heeft deze theme vooral veel voordelen. Het levert in vergelijking met andere themes een betere integratie met de WooCommerce webshop-plugin. Voor ontwikkelaars is dit fantastisch, want een flexibele theme zorgt voor meer mogelijkheden. OceanWP biedt dus opties voor mooie professionele websites en creatieve designs. Het bevat meerdere layout opties, pagina’s in de volle breedte, twee navigatiemenu’s, meerdere ruimtes voor sidebars, en nog veel meer. OceanWP is super flexibel en makkelijk om op te zetten. En als kers op de taart hebben ze nog live customer support.

Check hier de theme.

Zakra

Zakra - WordPress thema | WordPress.org Nederlands

Zakra is een moderne theme die met een flink aantal startertemplates komt. Het idee achter Zakra is dat je website een optimale performance en snelheid heeft, naast het feit dat een professionele uitstraling de prioriteit heeft. Voor developers is het voordeel van deze theme dat de integratie met verschillende frontend content-plugins als Guthenberg en Elementor goed zijn afgestemd. Voor SEO-optimalisatie is deze WordPress theme ook gemakkelijk in het gebruik.

Check hier de theme.

News Portal

News Portal - WordPress theme | WordPress.org Sardu

Voor ondernemers die een website voor nieuwsberichten willen opzetten is News Portal “the theme to go with”. Met een strak en simpel design is deze WordPress theme geschikt voor online kranten, tijdschriften, en persoonlijke blogs. Bij deze theme komen al ingebouwd integraties voor aangepaste 404-pagina’s, header-layouts en demo-opties. Wat daarnaast ook nog handig is, is dat News Portal compitabel is met WooCommerce.

Check hier de theme.

Storefront

Storefront - WordPress thema | WordPress.org Nederlands

Storefront is dé theme als het gaat om e-commerce. Deze WordPress theme is ontwikkeld door de makers van de WooCommerce-plugin zelf. Deze gratis theme biedt daarom extreem gemakkelijke integratie met het WooCommerce platform. Daarnaast biedt deze plugin mogelijkheden voor dynamische prijstabellen, abonnementen voor producten en customizable productgallerijen. Als je dus weinig kennis hebt met het integreren van verschillende plugins en designs, is deze theme uitstekend om te kiezen.

Check hier de theme.

Customizr

Customizr - WordPress thema | WordPress.org Nederlands

De naam zegt het al. Customizr is een sterke en hoog-customizable theme, waarop je gemakkelijk en snel aanpassingen op kan maken. Het is perfect in gebruik voor beginners en professionele websitemakers. Je kan met deze theme vooral de nadruk leggen op de gebruikservaringen op mobiele apparaten. Als je het erg belangrijk vindt om met een eigen design aan de slag te kunnen, is de gratis Customizr theme voor jou.

Check hier de theme.

Vantage

Vantage - WordPress thema | WordPress.org Nederlands


Vantage is een van de populairste gratis WordPress themes. Voor een moderne uitstraling met krachtige features is dit een meer-dan-prima keuze. Omdat deze theme makkelijk te gebruiken is in combinanatie met de Page Builder en Elementor plugins, is het ook gemakkelijk om content op een nette manier op je website te plaatsen. Hiernaast biedt Vantage veel mogelijkheden om je eigen producten, foto’s, of andere werken te laten zien aan je websitebezoekers.

Check hier de theme.


Dat waren de tien beste gratis WordPress themes. Als je na het lezen van deze lijst de perfecte theme hebt gevonden die past bij jouw onderneming, kan je contact met ons opnemen en zullen wij hem voor je neerzetten! Ook als je de perfecte theme nog niet hebt gevonden, kunnen wij je helpen. Wij bieden meerdere online marketing diensten aan van SEO tot en met web development. Voor alles digitaal staan we klaar!