9 handige wordpress plugins

WordPress plugins zijn voor je website wat instrumenten zijn voor een orkest. Het kan niet meer zonder. Om het beste uit je WordPress website te halen moet je plugins kiezen die het beste op je doel aansluiten. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van 9 essentiële plugins voor iedere WordPress website!


UpdraftPlus

Ooit gehad dat je een wat aanpassingen hebt gemaakt en dat je website er opeens heel onherkenbaar uitziet? Heel erg vervelend! Het laatste wat je wil is dat je mooie WordPress site verloren raakt. Om dit te voorkomen is het belangrijk om backups te maken. Met UpdraftPlus is het mogelijk automatische backups in te plannen. Met deze plugin is het ook zeer gemakkelijk om je website weer te herstellen vanuit een backup.

Klik hier om Updraft Plus te downloaden.

UpdraftPlus

Yoast SEO

Wellicht een van de meest populaire WordPress plugins, voor iedereen die hun website naar de befaamde eerste plek op Google wilt duwen. SEO (Search Engine Optimization) is de laatste tijd alsmaar belangrijker geworden, aangezien het gros van de websites via Google gevonden worden.

De Yoast plugin kan je goed op weg helpen met het op orde stellen van de SEO op jouw webpagina’s, ook wel on page SEO genoemd. On page SEO is een verzamelnaam voor alle maatregelen en optimalisaties die je aan je pagina’s kan doen, om zo hoger in de resultaten van zoekmachines te komen. De Yoast plugin zet alle “punten” waaraan je pagina moet voldoen op een rijtje. Het laat heel overzichtelijk zien welke punten al goed zijn, welke bijna goed zijn en welke punten er nog verbeterd moeten worden aan de pagina.

Ook kan je met de Yoast plugin heel erg gemakkelijk de titel-tag van je pagina veranderen, een meta-beschrijving toevoegen en image alt attributen toevoegen.

Heel handig dus, deze plugin!

Klik hier om Yoast SEO te downloaden.

MonsterInsights

MonsterInsights is de beste Google Analytics WordPress-plugin op de markt. De integratie met Google Analytics gaat hier perfect. Deze plugin zet heel veel statistieken klaar over de bezoekers van je website. Zo geeft deze plugin bijvoorbeeld een grafiek weer die jou precies laat zien hoeveel mensen er per dag op jouw website zitten. Ook geeft MonsterInsights je gegevens over hoelang mensen gemiddeld op je website zitten en geven ze het bounce rate percentage aan (belangrijk voor SEO!).

Al met al is dit een superhandige plugin voor als Google Analytics net iets te ingewikkeld lijkt. Het geeft een duidelijk overzicht van alle belangrijke statistieken van je website. Er is ook een betaalde versie van deze plugin die je meer informatie geeft over je website, maar met de gratis versie kom je ook al een heel eind.

Klik hier om MonsterInsights te downloaden.

WPForms

Het is essentieel voor een website om een werkende en gebruiksvriendelijke contactformulier te hebben. WPForms is een handige drag-and-drop module om op maat gemaakte formuliertjes te bouwen. Je kan er ook andere types formulieren mee maken, zoals enquêtes en login-schermen.

Het is een perfect alternatief voor het meest gebruikte WordPress formulieren-plugin WordPress Form 7. WPForms biedt veel meer opties aan, en past beter in de layout van je website.

Klik hier om WPForms te downloaden.

WPForms

Autoptimize

Niemand wil lang wachten op een ladende website. Om dit te voorkomen heeft je WordPress website een zo kort mogelijke laadtijd nodig. Autoptimize stelt de gebruiker in staat om een massa aan opschonings-methodes uit te voeren. Via sites als UpTrends.com
kan je de snelheid van je website testen. Onthoudt dit als vuistregel:

  • Sneller dan 3 seconden: Bovengemiddeld
  • Tussen 3 en 7 seconden: Gemiddeld
  • Trager dan 7 seconden: Ondergemiddeld


Let wel op wat je hiermee opschoont! Zorg dat je een backup maakt van je website voordat je hiermee aan de slag gaat.

Klik hier om Autoptimize te downloaden.

WordFence Security

Cyberaanvallen liggen helaas altijd op de loer. WordFence Security biedt verschillende tools aan om deze aanvallen te weren, en de beveiliging van je website op te krikken. Deze tools bestaan uit:

  • Malware, virus en backdoor scanning
  • Een firewall
  • Brute Force beveiliging
  • Een overzicht van real-time webverkeer
  • En nog veel meer


Klik hier om WordFence Security te downloaden.

WordFence Security

WooCommerce

De WooCommerce-plugin wordt gebruikt in meer dan 40% van de webshops. Via deze plugin kan je de voorraad van je handel bijhouden, en berekent wat de verzendkosten en btw zijn voor je producten. Daarnaast wordt deze WordPress plugin regelmatig ge-update, en is het heel erg “customizable”.

WooCommerce kan gebruikt worden voor beide fysieke en digitale producten. Ideaal voor een online winkel dus!

Klik hier om WooCommerce te downloaden.

Akismet Anti-Spam

Deze plugin zorgt ervoor dat spammers met hun poten van je website afblijven. Akismet filtert alle spamberichten uit de reacties van je WordPress-pagina’s. Het algoritme is niet honderd procent perfect, dus een aantal ongewenste reacties zullen er doorheen glippen.

Maar al met al, deze plugin is geweldig om je de hoofdpijn te besparen van het verwijderen van honderden spam-reacties.

Klik hier om Akismet Anti-Spam te downloaden.

TablePress

Het is fijn om data weer te geven in de vorm van een tabel. Zo is het lekker overzichtelijk. De TablePress plugin helpt je hierbij. Je kan hiermee zelfs excel-bestanden importeren en exporteren! Perfect voor onze data-lovers die van overzicht en structuur houden.

Klik hier om TablePress te downloaden.

Tags
Maak je eigen marketingplan! Download hier een GRATIS template en begin zelf!
© Ferbis, 2020