WordPress plugins zijn voor je website wat instrumenten zijn voor een orkest. Het kan niet meer zonder. Om het beste uit je WordPress website te halen moet je plugins kiezen die het beste op je doel aansluiten. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van 9 handige WordPress plugins voor iedere website!

Updraft Plus

Ooit gehad dat je een nieuwe WordPress plugin gebruikte, wat aanpassingen deed en dat je website er opeens heel anders uitziet? Heel erg vervelend! Het laatste wat je wil is dat je mooie WordPress website verloren raakt. Om dit te voorkomen, is het belangrijk backups te maken. Met UpdraftPlus is het mogelijk automatische backups in te plannen. Met deze plugin is het ook zeer gemakkelijk om je website te herstellen vanuit een backup.

Check hier de plugin!

Wordpress plugin: Updraft Plus

Yoast SEO

Wellicht een van de meest populaire plugins in de wereld van WordPress, voor iedereen die hun website naar de befaamde eerste plek op Google wilt duwen. SEO (Search Engine Optimization) is de laatste tijd alsmaar belangrijker geworden, aangezien het gros van de websites via Google gevonden worden.

De Yoast plugin kan je goed op weg helpen met het op orde stellen van de SEO op jouw webpagina’s, ook wel on page SEO genoemd. On page SEO is een verzamelnaam voor alle maatregelen en optimalisaties die je aan je pagina’s kan doen om zo hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te komen. De Yoast plugin zet alle “punten” waaraan je pagina moet voldoen op een rijtje. Het laat heel overzichtelijk zien welke punten al goed zijn, welke bijna goed zijn en welke punten er nog verbeterd moeten worden aan de pagina.

Ook kan je met de Yoast plugin heel erg gemakkelijk de titel-tag van je pagina veranderen, een meta-beschrijving toevoegen en image alt attributen toevoegen. Heel handig dus, deze plugin!

Check hier de plugin!

Check hier de makers van Yoast SEO!

MonsterInsights

MonsterInsights is de beste Google Analytics WordPress-plugin. De integratie met Google Analytics gaat hier perfect. Deze plugin zet heel veel statistieken klaar over de bezoekers van je website. Zo geeft deze plugin bijvoorbeeld een grafiek weer die jou precies laat zien hoeveel mensen er per dag op jouw website zitten. Ook geeft MonsterInsights je gegevens over hoelang mensen gemiddeld op je website zitten en geven ze het bounce rate percentage aan (belangrijk voor SEO).

Al met al is dit een handige plugin voor als Google Analytics je iets te ingewikkeld lijkt. Het geeft een duidelijk overzicht van alle belangrijke statistieken van je website. Er is ook een betaalde versie van deze plugin die je meer informatie geeft over je website, maar met de gratis versie kom je ook al een heel eind.

Check hier de plugin!

WPForms

Het is essentieel voor een website om een werkende en gebruiksvriendelijk contactformulier te hebben. WPForms is een handige drag-and-drop module om op maat gemaakte formuliertjes te bouwen. Je kan er ook andere types formulieren mee maken, zoals enquêtes en login-schermen. Het is een perfect alternatief voor het meest gebruikte WordPress formulieren-plugin  WordPress Form 7. WPForms biedt veel meer opties aan, en past beter in de layout van je website.

Check hier de plugin!

Wordpress plugin: WPForms

Autoptimize

Niemand wilt lang wachten op een ladende website. Om dit te voorkomen heeft je WordPress website een zo kort mogelijke laadtijd nodig. Autoptimize stelt de gebruiker in staat om een massa aan opschonings-methodes uit te voeren. Via sites als UpTrends.com kan je de snelheid van je website testen. Onthoudt dit als vuistregel:

  • Sneller dan 3 seconden: Bovengemiddeld
  • Tussen 3 en 7 seconden: Gemiddeld
  • Trager dan 7 seconden: Ondergemiddeld

Let wel op wat je hiermee opschoont! Zorg dat je een backup maakt van je website voordat je hiermee aan de slag gaat.

Check hier de plugin!

WordFence Security

Cyberaanvallen liggen altijd op de loer. WordFence Security biedt verschillende tools aan om deze aanvallen te weren, en de beveiliging van je website op te krikken. Deze tools bestaan uit:

  • Malware, virus en backdoor scanning
  • Een firewall
  • Brute force beveiliging
  • Een overzicht van real-time webverker
  • En nog veel meer!


Check hier de plugin!

Wordpress plugin: WordFence Security

WooCommerce

De WooCommerce-plugin wordt gebruikt in meer dan 40% van de webshops. Via deze plugin kan je de voorraad van je handel bijhouden, en berekent wat de verzendkosten en btw zijn voor je producten. Daarnaast wordt deze WordPress plugin regelmatig ge-update, en is het heel erg “customizable”. WooCommerce kan gebruikt worden voor beide fysieke en digitale producten. Ideaal voor een online winkel dus!

Check hier de plugin!

Akismet Anti-Spam

Deze plugin zorgt ervoor dat spammers met hun poten van je website afblijven. Akismet filtert alle spamberichten uit de reacties van je WordPress-pagina’s. Het algoritme is niet honderd procent perfect, dus een aantal ongewenste reacties zullen er doorheen glippen. Maar al met al, deze plugin is perfect om je de hoofdpijn te besparen van het verwijderen van honderden spam-reacties.

Check hier de plugin!

TablePress

Het is fijn om data weer te geven in de vorm van een tabel. Zo is het lekker overzichtelijk. De TablePress plugin helpt je hierbij. Je kan hiermee zelfs een excel-bestand importeren en exporteren! Perfect voor onze data-lovers die van overzicht en structuur houden.

Check hier de plugin!