Adverteren via social media.

Social media heeft in de afgelopen jaren een enorme sprong gemaakt en is immens populair over de hele wereld. Deze populariteit geeft bedrijven een goede kans om hier gebruik van te maken. Omdat zo veel mensen erg veel tijd doorbrengen op deze social media platformen, is het adverteren via social media erg effectief. Dit is waar heel veel kansen liggen voor elke onderneming.

Social media platformen.

Welke social media platformen zijn er allemaal om op te adverteren? En welke zijn relevant voor jouw doelgroep? De drie grootste social media platformen om op te adverteren zijn Facebook, Instagram en LinkedIn. Elk social media platform heeft z’n eigen leeftijdsgroep en doelgroep.

(Deze leeftijdsgroepen zijn gebaseerd op het grootste percentage van de leeftijdsgroep op deze platformen)

Facebook heeft momenteel 10,4 miljoen gebruikers in Nederland. Daarna komt Instagram met 5,6 miljoen en gebruikers en op de derde plek staat LinkedIn met 4,7 miljoen gebruikers. 

Dit zijn hoge cijfers en als bedrijf kan je heel goed gebruik maken van dit groot aantal social media gebruikers.

Hoe begin je met het adverteren via social media?

Om te beginnen met het adverteren via social media moet je een goed advertentieplan hebben. Dit plan kan je opstellen volgens het volgende stappenplan:

  1. Bepalen van het advertentiedoel
  2. Bepalen van je doelgroep
  3. Maken van een advertentiestrategie
  4. Maken van de advertentie(s) (foto, tekst)

Bepalen van het advertentiedoel.

Wat wil je bereiken met het adverteren op social media? Wat zijn je voorspellingen? Schrijf het doel voor jezelf op. Probeer daarna een voorspelling te maken over hoeveel omzet de advertenties je zullen opleveren.

Bepalen van je doelgroep.

Het bepalen van je doelgroep is erg belangrijk op social media. Dit omdat je erg specifiek kunt adverteren op Facebook, Instagram en LinkedIn. Je kunt het zo gek niet bedenken en deze platformen hebben de informatie over jouw doelgroep. Probeer je dus ook te richten op specifieke doelgroepen. Wanneer je je doelgroep hebt bepaald kan je ook bepalen op welk social media platform je wilt gaan adverteren.

Maken van een advertentiestrategie.

Hoe ga je adverteren? Dat is een goede vraag. Er zijn heel erg veel mogelijkheden en strategieën die je kunt implementeren met advertenties op social media. Ga je directe verkoop doen via je advertenties, wil je e-mailadressen verzamelen via je advertenties zodat je deze klanten later weer gratis kunt benaderen, of geef je kortingsbonnen weg? Bedenk een goede strategie waarmee je jouw doelgroep tot klant gaat maken. 

Maken van de advertentie(s).

Wanneer je de vorige stappen hebt voltooid kun je beginnen met het maken van de advertenties. Gebruik advertentie foto’s via een stock photo website als pexels.com of maak zelf goede aantrekkelijke foto’s. Je kunt deze foto’s ook nog fotoshoppen om deze aantrekkelijker te maken. Een goede advertentie foto is namelijk erg belangrijk, dus deze moet er goed uit zien. Ook de advertentieteksten moeten goed, aantrekkelijk en duidelijk zijn voor de doelgroep. Zorg er dus voor dat je copywriting skills on point zijn. 

Begin met een laag budget.

Adverteren op social media platformen heeft het voordeel dat je al met een laag budget kunt beginnen. Je hebt de keuze om te adverteren met een dagelijks budget of een looptijdbudget. Je zou er dus voor kunnen kiezen om een dagelijks budget in te zetten van 5 euro per dag en de advertentie te laten lopen voor 5 dagen. Met deze 25 euro kan je al duizenden mensen bereiken. Ook kun je een looptijdbudget van 25 euro inzetten. Dan loopt je advertentie net zo lang totdat deze 25 euro op is. 

In principe is het wel handig om minimaal 25 euro voor een advertentie over te hebben zodat de social media platformen meer data hebben om mee te werken. Dit is positief voor het resultaat van de advertentie.

Bij Ferbis Online Marketing hebben we de skills en de ervaring met het adverteren via social media. Wij kunnen je van A tot Z helpen met adverteren. Van het maken van de advertentiestrategie tot aan het analyseren van de resultaten, bij Ferbis ben je aan het goede adres. Wij hebben al meerdere klanten geholpen en goede resultaten geboekt. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.