Op zoek naar een lijst met de beste online marketing boeken om zelf online marketing te leren? Dan ben je op de goede pagina beland! 

Wij hebben een boekenlijst voor je samengesteld die je van online marketing beginner naar online marketing expert zal helpen! Deze boekenlijst is geen samenstelling van een paar willekeurige online marketing boeken. Deze lijst zal je laten zien met welke online marketing boeken je het beste kunt beginnen en hoe je daarna verder moet om van beginner naar een heuse expert uit te groeien. 

Beste online marketing boeken

#1 Basisboek Online Marketing

Je weet nog niks van online marketing maar je wilt het wel gaan toepassen binnen je bedrijf. Het boek ‘Basisboek Online Marketing’ is een echte aanrader voor een beginnende online marketeer. Dit boek legt een goed fundament aan kennis en neemt je mee door alle online marketing processen. Basisboek online marketing zal beginnen met een goede uitleg over wat online marketing nu precies inhoudt en wat de relatie is tot traditionele marketing. Vervolgens zal het boek dieper ingaan over online marketing strategieën en de verschillende online marketing vormen die hier bij komen kijken zoals SEO, SEA, e-mail marketing en social media marketing. 

Ook bevat het boek casussen, goede praktijkvoorbeelden én opdrachten zodat je kunt testen of je de stof goed tot je hebt genomen. 

Het is een van de duurste boeken op onze lijst maar wel eentje die wij sterk aanraden aan iemand die wilt beginnen met online marketing en een echt goed fundament wilt hebben.

Voorbeeld boek: Basis Online Marketing

#2 De Online Marketing Tornado

Misschien heb je dit razend populaire boek al eens voorbij zien komen of heb je er wel eens een advertentie van gezien op social media of YouTube. Maar De online marketing tornado is het tweede basisboek dat wij aanraden om te lezen voor je begint met online marketing. In tegenstelling tot Basisboek online marketing gaat De Online Marketing Tornado meer in op praktische voorbeelden uit hun eigen ervaringen. Ze leggen je stap voor stap uit hoe je kunt zorgen voor meer websiteverkeer, hoe je deze websitebezoekers kunt omzetten tot leads, hoe je deze leads kunt omzetten tot betalende klanten en hoe je van deze betalende klanten een echte community kunt bouwen. Een echt no-nonsense boek voor iemand die graag wilt leren met behulp van goede praktijkvoorbeelden en duidelijke uitleg. 

Voorbeeld boek: De Online Marketing Tornado

Van beginner naar expert

Als je de boeken Basisboek Online Marketing en De Online Marketing Tornado hebt gelezen heb je al een hele goede basis liggen. Je weet nu meer over social media marketing, Google Ads, zoekmachine optimalisatie, e-mail marketing en hoe je deze kanalen kunt inzetten om meer omzet voor je bedrijf te genereren. Maar een echte expert ben je nog niet. Hiervoor is meer diepgaande informatie nodig. Bekijk snel de rest van onze lijst om te zien welke boeken je moet lezen om meer te weten te komen over de specifieke online marketing facetten. 

SEO boeken

Hieronder vind je een overzicht van goede SEO boeken die dieper ingaan op alle aspecten van SEO.

#3 SEO For Dummies 7th Edition

Dit lijkt slechts een simpel “for dummies” boek, maar is echter een erg diepgaand boek over SEO. Deze versie is in 2020 uitgegeven en is daarom een van de meest up-to-date SEO boeken van dit moment. En dat is belangrijk, want in de wereld van SEO veranderen er jaarlijks best wat dingen. Het boek geeft een A tot Z uitleg over SEO en hoe je dit het beste kunt toepassen voor jouw website.  

Voorbeeld boek: SEO For Dummies

#4 Schrijven voor SEO

Het boek Schrijven Voor SEO geeft een goede uitleg over hoe je goede SEO teksten schrijft die ranken in Google. Dit boek van 143 pagina’s geeft een goede uitleg over hoe je schrijft voor jouw doelgroep, het bedenken en schrijven van goede teksten én welke on-page SEO technieken je moet gebruiken om je tekst te laten scoren in Google. 

Voorbeeld boek: Schrijven voor SEO

Google Ads boeken

Als je wilt beginnen met het adverteren op Google is het handig om wat voorkennis te hebben. Het volgende boek kan je helpen met het begrijpen van Google Ads en helpt je met het maken van je eerste Google advertenties.

#5 Handboek SEA

Handboek SEA geeft een goede introductie en uitleg over hoe je aan de slag kunt gaan met SEA (Search Engine Advertising). Ze geven in dit boek uitleg over het adverteren in de Google zoekresultaten en wat uitleg over de andere mogelijkheden binnen Google Ads zoals Google Shopping en adverteren via YouTube. 

Voorbeeld boek: Handboek SEA

Social media marketing boeken

Social media is een erg belangrijk deel van je online marketingmix. Op de verschillende social media platformen zijn miljoenen potentiële klanten te bereiken. Als je verder leest vind je hieronder een overzicht van boeken die jou helpen met social media marketing.

#6 Handboek Social Media Marketing

Een compleet handboek over social media marketing. Hoe zet je social media op een effectieve manier in en hoe zorg je ervoor dat social media jouw bedrijf voordelen oplevert? Dit boek legt het allemaal uit! 

Voorbeeld boek: Handboek Social Media Marketing

#7 Ultimate Guide to Facebook Advertising

Opzoek naar een boek dat je alles uitlegt over het adverteren op Facebook en Instagram? Het boek Ultimate Guide to Facebook Advertising geeft je een uitleg van A tot Z. Het bespreekt hoe je begint met het opzetten van je Facebook Business Manager om volgens te beginnen met het adverteren op Facebook en Instagram. Het geeft uitgebreide inzichten in advertentie strategieën en hoe je van een Facebook gebruiker een betalende klant kunt maken. Met 30 uitgebreide hoofdstukken is dit oprecht de “ultieme gids” voor het adverteren op social media. 

Voorbeeld boek: Ultimate Guide to Facebook Advertising

E-mail marketing boeken

Ook e-mail marketing is een belangrijk deel van je online marketing strategie. Met behulp van een lange e-maillijst en goede e-mails kan je van leads betalende klanten maken.

#8 Marketing Automation For Dummies

Marketing automation wordt veel ingezet voor e-mail marketing doeleinden. Als je weet hoe dit werkt kan je hele e-mail marketing campagnes opzetten die automatisch voor je werken. Marketing Automation For Dummies zal je uitleggen wat marketing automation inhoud en hoe je dit kunt opzetten. Het legt je uit hoe CRM systemen werken en hoe je de leads in jouw e-maillijst automatisch kunt bereiken met geautomatiseerde e-mails zonder zelf op de verstuur knop te drukken. Het boek is erg uitgebreid en je hoeft in principe nog geen verstand te hebben van marketing automation voor je dit boek gaat lezen. 

#9 E-mail marketing in 60 Minuten

Het boek van Jordie van Rijn geeft je in 60 minuten een goede uitleg over e-mail marketing. In dit boek krijg je uitleg over hoe je een effectieve mail schrijft en hoe deze dan ook daadwerkelijk in de inbox van je lead beland in plaats van in de spam map.

Voorbeeld boek: Email-marketing in 60 Minuten

Copywriting boeken

Copywriting: De kunst om met behulp van overtuigende teksten iemand een bepaalde actie te laten uitvoeren. Op het internet is het belangrijk dat je webteksten, advertentieteksten en e-mail teksten zo zijn geschreven dat mensen ook daadwerkelijk een bepaalde actie gaan uitvoeren die jij voor ogen hebt. Hieronder vind je een aantal boeken die dieper ingaan op de kunst van copywriting. 

#10 Persuasive Copywriting

Persuasive Copywriting is een perfect voorbeeld van een boek dat jou helpt met het schrijven van teksten die jouw lezers echt beïnvloed en triggert. Dit boek duikt dieper in op de psychologie van de mens en de emoties die komen kijken bij het lezen van teksten. Dit boek bevat goede voorbeelden en oefeningen om jou tot een ware copywriter te maken.  

Voorbeeld boek: Persuasive Copywriting

#11 The Copywriter’s Handbook

Dit boek is een werkelijke stap voor stap gids over het schrijven van goede teksten. Het neemt alle verschillende soorten teksten door zoals advertentieteksten, e-mail teksten en meer. Het geeft goede uitleg hoe je een tekst moet opbouwen vanaf de titel tot en met het slot van de tekst. Ook biedt het technieken aan de je kunt gebruiken om je teksten beter te maken.

Voorbeeld boek: The Copywriter's Handbook