Bovenaan in Google komen.
Wil jij ook met je website bovenaan in Google komen? Dat kan! Op deze pagina geven wij een algemeen overzicht van wat je moet doen en weten om bovenaan in de Google zoekresultaten te komen. Er zijn namelijk nogal wat regeltjes en criteria waaraan je website moet voldoen om betere resultaten te krijgen op Google.
Criteria van Google.
Google werkt met algoritmes om te zien welke website er het beste voor staat en welke volgens hun algoritme het beste bovenaan hun zoekresultaten kan komen. De websites die zich dus het beste houden aan de wensen van Google komen hoger uit in de zoekresultaten.
Een aantal belangrijke “ranking” factoren van Google zijn:
- Websitesnelheid
- Het aantal backlinks en de waarden daarvan
- Goede titels en meta-beschrijvingen
- Mobielvriendelijkheid
- Goede en relevante content
Dit zijn slechts vijf hele belangrijke factoren. Omdat er meer dan 100 factoren zijn waarop je je website kan verbeteren gaan wij er nu niet te diep op in. Wil je toch meer weten over alle ranking factoren van Google, neem dan een kijkje op de website van backlinko.
Hoe je begint met SEO
Nu je weet waar je website aan moet voldoen kan je beginnen met SEO. SEO (Search Engine Optimization) is de term die we gebruiken voor het verbeteren van je website met als doel hogerop te komen in de Google zoekresultaten. In het Nederlands noemen we het zoekmachine optimalisatie.
Rekening houdend met alle ranking factoren van Google kan je beginnen met de SEO strategie van jouw website. Deze begint vaak met een zoekwoorden onderzoek.

Zoekwoorden onderzoek.
Zoekwoorden onderzoek is een hele belangrijke factor als het gaat om SEO. Tijdens je zoekwoorden onderzoek doe je namelijk onderzoek naar je doelgroep. Je gaat op zoek naar de termen die jouw doelgroep intypt op Google om producten of diensten te vinden. Je wilt natuurlijk dat jouw website bovenaan staat in Google als je doelgroep zoekt naar deze producten en diensten. Je kunt gebruik maken van de Google zoekwoordplanner in Google Ads. Hier kun je op zoek gaan naar termen en kun je bekijken hoe vaak deze worden opgezocht en hoe moeilijk het is om hoog in Google te komen voor deze termen.
Tip: Maak een lijst van minimaal 50 termen/woorden waarvoor jij gevonden wilt worden op Google. Voor deze termen ga je later content maken.
Technische SEO.
Als eerst wil je dat je website voldoet aan alle technische wensen van Google. Zo moet je website snel zijn, moeten je foto’s alt teksten hebben en moeten mensen goed over je website kunnen surfen. Je website snelheid kan je checken via Google PageSpeed Insights.
Ook het maken van een sitemap op Google Search Console is goed om te doen. Hierdoor kan Google sneller je pagina’s indexeren.
On-page SEO.
Wanneer je website er technisch goed voorstaat kun je beginnen met het maken van content voor je website. Je hebt tijdens je zoekwoorden onderzoek een lijst gemaakt met meer dan 50 zoektermen waarvoor je gevonden wilt worden. Voor deze termen kan je nu blogs en landingspagina’s maken zodat deze termen individueel worden gevonden in de Google zoekresultaten.
Off-page SEO.
Als je een aantal blogs en landingspagina’s hebt gemaakt kun je beginnen met het verzamelen van backlinks. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Hoe meer links er van andere websites naar jouw website gaan, hoe beter jouw website waarde wordt. Hoe hoger je website waarde, hoe sneller je bovenaan in Google komt.
Hoe wij kunnen helpen.
Wij snappen dat bovenstaande informatie als veel werk klinkt, zeker als je zelf nog helemaal geen verstand en/of ervaring hebt met SEO. Wanneer dit het geval kan je SEO soms beter uitbesteden. Bij Ferbis Online Marketing hebben wij ervaring met het bovenaan komen in Google. Ook zijn wij zeker niet de duurste op het gebied van SEO. Ben je benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.