Wie zijn wij?

Hallo, en welkom op onze eerste blog! Wij zijn Ferbis Online Marketing. Ferbis is een online marketing bureau dat nog niet zo lang geleden is opgericht door twee hard werkende en vooruitstrevende studenten uit Voorschoten en Leiden. Op 5 januari 2020 zijn Quincy van Veen en Vincent Buitenhuis begonnen aan hun ondernemersavontuur met het opstarten van een bedrijf. Dit is gedaan om andere bedrijven te helpen met het verbeteren en opzetten van hun online marketing door middel van SEO, social media marketing, web development en e-mail marketing. Maar wie zijn Quincy en Vincent? 

Quincy

Hallo, ik ben Quincy van Veen. Ik ben 22 jaar en geboren en getogen in Voorschoten. Ik studeer op dit moment International Creative Business in Haarlem en zit in het tweede jaar van mijn studie. Op deze studie heb ik veel geleerd over marketing, ondernemen en de evenementen industrie.

Vincent

Hoi! Ik ben Vincent. Ik ben een 22-jarige Leidse student. In mijn studie Informatica & Economie heb ik gezien wat de uitdagingen voor hedendaagse bedrijven zijn op het gebied van IT en marketing. Naast mijn studie is sport erg belangrijk. Zo heb je nog eens wat afwisseling dan de hele dag voor een toetsenbord zitten.

Hoe wij zijn begonnen?

Quincy is door zijn studie erg geïnteresseerd geraakt in ondernemingen en hoe zij door middel van marketing kunnen groeien in hun markt. Hij heeft zich hier naast school in verdiept en heeft zich ook verdiept in online marketing. Dat is tegenwoordig een groot onderdeel van de marketingstrategie van de meeste bedrijven. Quincy wilde iets doen met de kennis die hij in de afgelopen jaren heeft opgedaan, en wilde hiermee andere bedrijven gaan helpen. Een van zijn beste vrienden, Vincent, was al een tijdje bezig met het maken van websites als freelancer. Quincy zag dit als kans om samen te werken, en zo hun “krachten te bundelen”. Door deze samenwerking kunnen we niet alleen méér klanten helpen, maar kunnen we deze klanten ook béter helpen, omdat we meer diensten kunnen aanbieden. 

Waarom online marketing?

Zoals hiervoor genoemd was Quincy zelf al geïnteresseerd in marketing en is zich toen meer gaan verdiepen in copywriting en online marketing. Terwijl Quincy bezig was met zich te verdiepen in online marketing is hij ook gaan kijken naar bedrijven in zijn omgeving, om te zien wat zij zelf op dat gebied doen. Tot zijn verbazing waren er toch nog aanzienlijk veel bedrijven die hier geen of niet goed gebruik van maakten. Zeker op het gebied van social media zag hij dat er veel bedrijven waren die dit links lieten liggen. Dat terwijl er – ondanks de hoge concurrentie op social media – toch nog veel winst te behalen valt, zeker met social media advertising. 

Verder is er onder ondernemers veel vraag naar iemand die verstand heeft van websites. Als je een nieuwe onderneming start heb je natuurlijk een website nodig. Maar ook als je al een website hebt moet je die natuurlijk om de zoveel tijd even een goeie update geven.  Dus ook hier staan wij klaar voor de ondernemers. 

Wij willen met ons bedrijf betaalbare online marketing diensten verlenen aan de kleinere ondernemer. Maar huh? Dus alle grotere ondernemingen helpen jullie niet? Tuurlijk wel! Ook de middelgrote tot grotere bedrijven zijn wij gewoon van dienst. Maar wij richten ons meer op de kleinere ondernemer zoals de bakker op de hoek, de plaatselijke kroeg et cetera. Wij merken dat deze bedrijven vaak niet het kapitaal hebben om in online marketing te investeren. Daarom zijn wij er voor deze bedrijven. 

Hoe loopt het nu?

gInmiddels bijna twee maanden later hebben wij (al zeggen wij het zelf) een redelijk goede start gemaakt, en al een aantal bedrijven mogen helpen. Zo hebben wij Thuisservice Mettu mogen voorzien van een online marketing strategie, en helpen en wij hen regelmatig op kantoor met social media gerelateerde diensten. Ook hebben wij een SEO opdracht voor Plusjeklas mogen doen. Wij hebben een zoekwoorden analyse gemaakt, een website analyse gedaan en een SEO adviesrapport opgesteld. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de basis SEO van Plusjeklas weer op orde is. Binnenkort gaan wij ook de content op hun website optimaliseren in samenwerking met Chent Creative. Tevens hebben we een website mogen maken voor Raymond Koop, een kunstenaar uit Alblasserdam. 

In deze twee maanden hebben wij al veel mogen leren door deze klanten. We zijn ontzettend blij dat zij voor ons hebben gekozen, ondanks dat wij nog maar net zijn begonnen.

Inmiddels zijn we ook weer bezig voor nieuwe klanten, daarover binnenkort meer!