Te gekke prestaties met een klein budget!

Social media campagnes

15

Organisch verkeer

+311%

Top-posities

+15

Over het Fietshuys

Het Fietshuys is een van de grootste fietsenwinkels in Amstelveen. Kwaliteit, comfort, gastvrijheid, plezier en persoonlijk contact staan bij Het Fietshuys op hoog aan het vaandel en dat is terug te zien in de winkel en de service van het team.

Naast hun winkel in Amstelveen heeft Het Fietshuys het afgelopen ook een fietsenwinkel overgenomen in Abcoude.

Van Gazelle stadsfietsen tot de e-bikes van QWIC, je vindt ze in het assortiment van deze toffe fietsenwinkel.

Online marketing voor het Fietshuys

Het Fietshuys was op zoek naar nieuwe partner op het gebied van online marketing. Hier is Ferbis Online Marketing uiteindelijk de gekozen partij geworden. De samenwerking startte in december van 2020 en mogen ons nog steeds de online partner van de fietsenwinkel noemen.

Wij zijn begonnen met het opstellen van een online marketing strategie voor de winkel. Hierin hebben we gekeken naar de huidige online marketing uitingen van het bedrijf en hebben we een plan gemaakt om dit te verbeteren. In het plan kwamen onder andere social media marketing, SEO en Google Ads aan bod. Voor SEO hebben wij een analyse van de website gedaan en een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd. Voor social media hebben wij een huisstijl gemaakt en contentkalender gemaakt en voor Google Ads hebben we een campagneplan opgesteld.

SEO

Na goedkeuring van de strategie zijn we aan de slag gegaan met onze werkzaamheden. Voor SEO hebben wij eerst aan de website snelheid gewerkt. Dit is een belangrijk ‘ranking factor’ voor Google. Hoe sneller je website, hoe beter. Na enige technische verbeteringen zijn we aan de slag gegaan met on-page SEO. Zo hebben we enige verbeteringen aangebracht aan de teksten op de huidige pagina en hebben we nieuwe teksten en pagina’s toegevoegd op basis van ons zoekwoordenonderzoek. Ook houden we ons bezig met linkbuilding voor de website. Onze SEO werkzaamheden hebben tot nu toe gezorgd voor een vaste nummer 1 positie zoektermen als ‘fietsenwinkel Amstelveen’, ‘fietsenmaker Amstelveen’ en voor de plaats Abcoude.

Naast lokale SEO hebben we ons ook bezig gehouden met landelijke termen. Zo zijn we ons gaan focussen op bakfietsen waarvoor we verschillende pagina’s hebben gemaakt. Dit heeft geresulteerd in meerdere top 5 posities voor belangrijke zoektermen omtrent bakfietsen.

Social media marketing

Wij managen de social media kanalen van Het Fietshuys en plaatsen hier wekelijks twee posts en verhalen op. Het managen van hun socials heeft geleid tot meer bereik van hun socials, meer volgers en likes en meer maandelijkse websitebezoekers. Naast deze meetbare acties draagt de activiteit op social media ook voor meer brand awareness, merkherkenning en algemene branding.

Naast het managen van de sociale media runnen wij ook verschillende betaalde social media campagnes voor het bedrijf. Met een relatief laag budget resulteren deze campagnes in een vaste stroom van maandelijkse bezoekers aan hun website en fysieke winkel. Ook dragen de betaalde campagnes bij aan de algemene brand awareness en interesse in het bedrijf.

Google Ads

Ook zijn we voor Het Fietshuys actief op Google Ads. Hier runnen we een PPC search campagne voor de verkoop van hun bakfietsen. Ook deze campagne draait met een relatieve laag budget maar levert erg veel relevante websitebezoekers en aanvragen voor een proefrit op.

Het Fietshuys ziet de waarde van online marketing

Het Fietshuys ziet de waarde in van online marketing. Door zichzelf online op de kaart te zetten zien ze een duidelijke stijging in het aantal websitebezoekers en fysieke winkelbezoekers.

Net als het Fietshuys resultaten boeken met behulp van Ferbis Online Marketing?