Analytics

Voor het uitvoeren van een effectieve marketingstrategie is het belangrijk om je resultaten bij te houden. Bij Ferbis maken we gebruik van data-driven marketing om ons werk op feiten, data en meetbare waardes te laten berusten.

Data driven marketing

Data-driven marketing is een strategische benadering waarbij beslissingen over marketing en reclame worden geleid door gegevens en analyses in plaats van intuïtie of veronderstellingen. Het vormt de ruggengraat van moderne marketinginspanningen en stelt jouw bedrijf in staat om hun campagnes te optimaliseren, doelgroepen beter te begrijpen en meetbare resultaten te behalen.

Onze werkwijze

Om effectief gebruik te maken van analytics volgen we altijd een specifieke set aan stappen. Dit doen we om het proces van data-driven marketing zo optimaal mogelijk te doorlopen.

Gegevensverzameling

We identificeren welke gegevens relevant zijn voor jouw doelen, om ze vervolgens te tracken en op te slaan conform de AVG.

Analyse & Inzichten

We analyseren de gegevens voor waardevolle inzichten. We zoeken naar patronen, en aan de hand van KPI’s meten we de resultaten.

Segmentatie

We segmenteren je doelgroep(en) op bepaalde kenmerken en analyseren wat relevant voor hen is.

Optimalisatie

We leren van inzichten, patronen en trends om de marketingprestaties te verbeteren. Het belangrijkste is de ROI (Return On Investment) zo hoog mogelijk te houden.

Tools

Bij Ferbis maken we gebruik van verschillende tools die we gebruiken om gegevens te tracken, op te slaan en te analyseren. Hier volgt een greep uit ons arsenaal.

Google Analytics

Google Analytics biedt diepgaande inzichten in websiteverkeer en -gedrag. Het volgt bezoekers, herkomst en conversies, waardoor we bij Ferbis cruciale gegevens kunnen verzamelen om de prestaties en effectiviteit van online campagnes te optimaliseren.

Google Search Console

Google Search Console biedt inzicht in de prestaties van je website in Google-zoekresultaten. Het helpt bij het identificeren van zoekwoord rankings, zoekopdrachten en technische problemen, waardoor je je SEO-strategie kunt verbeteren.

Google Tag Manager

Google Tag Manager vereenvoudigt het beheer van trackingcodes en tags op je website. Het maakt het gemakkelijker voor ons om aanpassingen en updates aan te brengen zonder handmatige aanpassingen aan de code.

Ubersuggest

Ubersuggest is een uitgebreide SEO-tool die keyword-onderzoek, concurrentieanalyse en content-ideeën biedt. Het helpt ons bij Ferbis om zoekwoordstrategieën te verfijnen en de zichtbaarheid van hun websites te vergroten.

Majestic SEO

Majestic SEO is een krachtige backlink-analysetool. Het volgt backlinks, verstrekt waardevolle informatie over domain authority en helpt ons bij het evalueren van linkprofielen, wat van essentieel belang is voor een effectieve data-driven SEO-strategie.

Scroll naar boven