Wat is SEO nou precies?

SEO? Wat is dat? Voor veel mensen is SEO nog steeds een soort vage term en vaak weten ze niet wat het nou precies inhoudt. SEO staat voor Search Engine Optimization, zoekmachine optimalisatie op z’n Nederlands. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor alle processen die er bij komen kijken en die worden gebruikt om een website organisch hoog te laten scoren in zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo! en andere zoekmachines.

In Nederland is Google met een marktaandeel van ongeveer 95% de grootste marktleider en dus verreweg de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. In andere landen ligt dit percentage in marktaandeel soms wat lager, maar ook daar heeft Google toch vaak meer dan 90% van het marktaandeel. Je kunt dus eigenlijk ook wel zeggen dat SEO niks anders is dan je website aanpassen naar de wensen van Google, want uiteindelijk bepaald Google dus of ze jouw website relevant genoeg vinden om bovenaan hun zoekresultaten lijst te zetten.

Google heeft een hele lijst met factoren waaraan jouw website moet voldoen om hoog te scoren in hun zoekmachine. Zo moet een pagina bijvoorbeeld voldoen aan een bepaald aantal worden, hoe meer worden hoe beter eigenlijk. Ook is het belangrijk dat andere websites naar jouw website linken zodat Google op die manier kan zien dat jouw website relevant is omdat er veel linkt naar toe gaan. Dit zijn slechts twee van de vele factoren waaraan jouw website moet voldoen om goed te scoren in Google.

Hoe kunnen wij u helpen?

Ferbis is gespecialiseerd in het optimaliseren van websites op het gebied van SEO. Wij zullen eerst kijken wat de huidige status is van uw website. Met gebruik van tools en onze eigen expertise analyseren wij uw website op on-page en off-page SEO. Aan de hand van deze SEO analyse kunnen wij zien hoe de website ervoor staat en wat we kunnen verbeteren op SEO gebied. Vervolgens zullen wij samen met u doornemen wat er verbeterd kan worden, hoeveel tijd hierin gaat zitten en hoeveel alle verbeteringen ongeveer gaan kosten.

Zit uw website op SEO gebied al goed in elkaar maar wilt u de content aanpassen of uitbreiden. Dan bent u bij ons ook aan het goede adres. Als u de content op uw website wilt aanpassen kunnen wij een extra zoekwoorden analyse doen om te kijken op welke woorden uw website al wel goed scoort en welke woorden we eventueel moeten veranderen/bijvoegen om de content SEO gezien te verbeteren.

Uw content uitbreiden met blogs? Ook daarin kunnen wij u van dienst zijn.

Maak je eigen marketingplan! Download hier een GRATIS template en begin zelf!
© Ferbis, 2020