Ben je op zoek naar een handige tool om social media posts mee te maken? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen. In dit artikel bespreken we een super handig en makkelijk programma waarmee je social media posts kan voorzien van prachtige designs. En deze tool is nog gratis ook!

Tool voor maken van social media posts

Het belang van mooie foto’s op social media

Social media is sinds 2005 een belangrijke rol in ons leven gaan spelen. Met de komst van Facebook is bijna heel Nederland gebruik gaan maken van dit social media platform en sinds 2012 is Instagram daar ook aan toegevoegd. Andere populaire social media die momenteel veel worden gebruikt zijn ook Pinterest en Linkedin. 

Wat deze social media platformen met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal gebruik maken van content in de vorm van teksten, video’s en foto’s. Zeker op platformen als Pinterest en Instagram staat video of foto content centraal. Maar je ziet ook dat Facebook en LinkedIn mee gaan in de trend van foto en video content.

Wanneer je een social media pagina beheert en professioneel wilt overkomen, is het belangrijk dat je foto of video er goed uitziet. Hoe beter het design van de foto of video, hoe meer jouw content opvalt en hoe meer personen dit zullen bekijken. Social media kanalen zijn een goede marketing tool voor zowel bedrijven als personen, dus hoe meer je opvalt hoe beter.  

Maar zijn er dan ook handige tools om social media posts mee te maken? Jazeker!

Makkelijk social media posts maken

Social media kan best veel tijd kosten, zeker als je aan de slag gaat met mooie designs voor je foto’s. Een tool die wij zelf veel gebruiken voor het maken van social media foto’s, en ook aanraden bij onze klanten, is Canva. Canva is een erg handige tool voor het maken van social media posts. Het programma is makkelijk te gebruiken en vereist geen kennis van photoshop, illustrator of andere moeilijke programma’s voor het bewerken van foto’s. 

Ook biedt Canva duizenden sjablonen aan waar je gratis gebruik van kunt maken. Laat je eigen creativiteit je even in de steek? Dan kunnen deze sjablonen je helpen met het opdoen van inspiratie. Zoals je hieronder op de foto kunt zien staan de sjablonen links in een rijtje. Wanneer je er een aanklikt kun je deze naar wens aanpassen en er je eigen design van maken.

Canva sjabloon voorbeeld

Gratis iconen en pictogrammen

Naast de kant-en-klare Instagram sjablonen biedt Canva ook erg veel andere handige opties. Zo kan je voor het design van je foto’s ook kiezen voor de duizende vooraf gemaakte elementen en pictogrammen. Naast dat deze pictogrammen erg handig zijn voor social media kun je deze ook gebruiken voor op je website of voor in video’s. 

Canva pictogrammen voorbeeld

Canva: de tool voor kwalitatieve social media posts

Of je nu wel of geen verstand hebt van photoshop, illustrator of ander photoshop programma, Canva is een super handige tool voor iedereen met een website, social media kanaal of bedrijf. Door de gemakkelijke interface en alle standaard instellingen en opties heb je binnen no-time een mooie professionele social media post in elkaar gezet. Ook voor het maken van aantrekkelijke social media advertenties is Canva de ultieme tool.

Een mockup maken? Canva biedt een ruim aanbod aan mooie smartmockups van computers, telefoons, shirts, businesscards en meer. Kies een foto uit, selecteer jouw gewenste mockup en jouw mockup is gemaakt. Ook het verwijderen van een achtergrond, wat met photoshop nog wel eens wat tijd kan kosten, is bij Canva binnen drie seconde voor je gedaan. 

Voorbeeld mockup website

Gratis stockfoto’s

Een andere handige bijkomstigheid van Canva zijn de gratis en rechtenvrije stockfoto’s die ze leveren binnen het programma. In hun catalogus kun je kiezen uit meer dan 50 miljoen foto’s over elk denkbaar onderwerp. Het enige nadeel is dat je pas toegang krijgt tot hun volledige catalogus wanneer je Canva Pro gebruikt. Heb je de gratis versie, dan is de keuze helaas een stuk kleiner. 

Ben je bezig met het maken van je website? Lees dan ook: De 10 beste gratis WordPress themes

Meer dan alleen social media 

Naast social media kun je Canva ook gebruiken voor het ontwerpen van verschillende andere designs zoals visitekaartjes, posters, infographics en meer. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Kies uit de verschillende standaard formaten of kies zelf een gewenst formaat. 

Canva Pro kosten

Canva heeft een gratis en betaalde versie. Met de gratis versie van Canva kom je al erg ver. Je krijgt toegang tot een ruim aanbod aan gratis pictogrammen, elementen en stockfoto’s. En ook alle sjablonen zijn gratis te gebruiken. 

Wanneer je kiest voor Canva Pro gaan de deuren tot perfecte social media posts voor je open. De ruimte keuze tot pictogrammen en stockfoto’s bieden erg veel mogelijkheden tot mooie ontwerpen. De kosten van de Pro versie verschillen per gekozen prijsplan. Bij de goedkoopste optie betaal je €109,99,- per jaar en de duurste optie is €1318,20,- per jaar.

Ook kan je ervoor kiezen om Canva Pro 30 dagen gratis uit te proberen. 

Klik hier om Canva gratis uit te proberen.