Een one pager website, ook bekend als one-pager of single-page websites, zijn websites die bestaan uit enkel één pagina. Steeds meer bedrijven beginnen gebruik te maken van deze one pager websites. Maar waarom? In deze blog leggen wij uit wat de voordelen zijn van deze trend, en voor wie het wel of niet geschikt is.

Wat is een one pager?

Zoals eerder verteld, bestaat een one pager website uit een enkele webpagina. In de afbeelding hieronder zien we de anatomie van de gemiddelde single page website. De websitegebruikers worden verwelkomt door een opvallende headerfoto waar het merk en de sfeer van het bedrijf meteen duidelijk wordt. De gebruiker kan op deze pagina gemakkelijk door alle informatie heen scrollen.

visueel overzicht van een one pager website

Voordelen van een one pager.

We hebben een overzicht gemaakt van de grootste voordelen van een one pager website. Deze zijn als volgt.

Verbeterde user experience

De aandachtsboog van de gemiddelde internetgebruiker wordt met de jaren korter en korter. Het is zelf zo kort, dat de meeste mensen maar 15 seconden op een webpagina blijven. Om deze reden is het beter om zo veel mogelijk informatie bij elkaar te zetten, zodat je de interesse van internetgebruikers beter vast kan houden.

Betere conversie

Het hoofddoel van de meeste websites is om zo veel mogelijk leads te genereren. Doordat het website design een duidelijke volgorde van informatie aanhoudt, worden toekomstige klanten meegenomen in het verhaal dat jij als bedrijf wilt vertellen.

Omdat een gebruiker meescrollt in de volgorde van jouw verhaal, wordt deze geleidt tot het einde van de boodschap. Mensen zijn dan vaker geneigd om over te gaan tot een aankoop, of nemen contact met je op voor de diensten die jij levert.

Ideaal voor mobiele schermen

Een one pager website is geweldig voor responsive websites. Dit houdt in dat jouw website een strak design heeft voor meerdere schermformaten. Daarnaast zijn one pagers veel makkelijker voor mobiele gebruikers om te navigeren, omdat alle informatie te vinden is door op en neer te scrollen.

One pagers zijn goedkoop

Voor web developers scheelt het heel wat tijd als een website uit een enkele pagina bestaat. Aanpassingen aan de website zijn gemakkelijker, en het onderhoud kost een stuk minder moeite.

Daarnaast is een website met een enkele pagina sneller op te zetten, en eenvoudiger te marketen. Er hoeven dus minder centjes betaald te worden voor single page website in vergelijking met een voltallige website waarvoor meerdere pagina’s gemaakt moeten worden.

Een one pager website is niet voor jou als…

  • Je teveel informatie wilt delen voor één pagina. Een webpagina kan uiteraard oneindig lang zijn, maar op een gegeven moment raakt de interesse op. In dit geval is een website met meerdere pagina’s wat voor jou.
  • Je van plan bent meerdere soorten producten te verkopen. Een webshop met een groot aantal producten heeft behoefte aan structuur, daarvoor is een one pager te klein.
  • Je meer dan één verhaal wilt vertellen. Sommige bedrijven zijn té veelzijdig voor een enkele pagina, waardoor een voltallige website een stuk passender is.

Een one pager website is wel voor jou als…

  • Je een digitaal visitekaartje op het web wilt neerzetten voor jouw bedrijf. In een oogopslag krijgen klanten een indruk van je bedrijf.
  • Je meer conversie via het web wilt opbouwen. Via een one pager kan je een website bezoeker veel sneller omzetten in een lead.
  • Je een verhaal aan je toekomstige klanten wilt overbrengen. Een single page website vertelt een verhaal met een heldere kop en staart.

Hoe kom ik aan een one pager?

Wij staan klaar voor elk type ondernemer om een website passend bij het bedrijf te maken. De kracht van Ferbis is dat wij bedrijven hun gewenste indruk op het web neerzetten. Benieuwd? Neem dan contact met ons op!